LCMS
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.
Pořadatel
Agilent Technologies
Analytičtí vědci a kliničtí výzkumníci po celém světě spoléhají na Agilent a na to, že jim pomůže splnit i ty nejsložitější požadavky v laboratoři. Naše přístroje, software, služby a spotřební materiál řeší celou škálu potřeb ve Vaší laboratoři.
Tagy
LC/MS
LC/MS/MS
LC/QQQ
Logo of LinkedIn

Use of LC-MS/MS Technique for Quantitative Analysis of Pyrrolizidine Alkaloids in Dietary Supplements and Foods

ZÁZNAM | Proběhlo St, 17.4.2024
Tato přednáška se bude zabývat problémy a úskalími, s nimiž se setkáváme při kvantitativní LC-MS/MS analýze pyrrolizidinových alkaloidů.
Přejít na webinář
Agilent: Use of LC-MS/MS Technique for Quantitative Analysis of Pyrrolizidine Alkaloids in Dietary Supplements and Foods

Agilent: Use of LC-MS/MS Technique for Quantitative Analysis of Pyrrolizidine Alkaloids in Dietary Supplements and Foods

Pyrrolizidine alkaloids (PAs) are a class of toxic natural compounds found in various plant species worldwide. Many PAs have been identified as contaminants in tea, dried herbs, and herbal dietary supplements. The presence of PAs in these products is mainly associated with co-harvest of PA-containing weeds. Considering PA are genotoxic carcinogens to humans, maximum levels have been set by the European Commission in Regulation 2020/2040 for a number of commodities. This talk will cover challenges and pitfalls encountered in quantitative LC-MS/MS analysis of PAs. Results generated during optimization experiments and validation of an LC-MS/MS method in a wide range of matrices will be presented.

Key Learning Objectives/What attendees will learn:

  • Information on pyrrolizidine alkaloids and contamination of dietary supplements and ingredients including applicable legislation.

  • Overview of pitfalls and challenges that need to be addressed in quantitative pyrrolizidine alkaloid analysis.

  • Summary of experiments and results collected during optimization and validation of internal LC-MS/MS method.

Who Should Attend: food testing lab personnel, researchers and regulators interested in pyrrolizidine alkaloid testing.

Presenter: Lukas Vaclavik, PhD (Eurofins Food Chemistry Testing, Madison, WI)

Lukas Vaclavik currently works as technical manager at Eurofins Food Chemistry Testing and supports the area of contaminant and residue testing. Prior to joining Eurofins, Lukas worked at the CFSAN of the U.S. FDA. Lukas has authored or co-authored over 40 scientific publications focused on chromatographic and mass spectrometric analysis of chemical residues, contaminants and adulterants. He received his Ph.D. in Food Chemistry and Analysis from the University of Chemistry and Technology, Prague, Czech Republic.

Agilent Technologies
 

Mohlo by Vás zajímat

Watrex product catalog 2024

Brožury a specifikace
| 2024 | Watrex Praha
Instrumentace
HPLC, GPC/SEC, Příprava vzorků, LC kolony, Spotřební materiál
Výrobce
Watrex Praha
Zaměření
Ostatní

IMPACT OF HPLC INSTRUMENTATION ON NON- SPECIFIC ADSORPTION OF PEPTIDES

Postery
| 2024 | Waters (Analytica)
Instrumentace
HPLC
Výrobce
Waters
Zaměření
Proteomika

Determination of Nitrosamine Impurities and NDSRI in Anti-diabetic Drugs on Shimadzu LCMS-8060NX

Aplikace
| 2024 | Shimadzu
Instrumentace
LC/MS, LC/MS/MS, LC/QQQ
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Farmaceutická analýza

Ochrana zdrojů pitných vod: Inovativní řešení problematiky výskytu pesticidů v krajině

Ostatní
| 2024 | ALS Czech Republic
Instrumentace
LC/MS, GC/MSD
Výrobce
Zaměření
Životní prostředí

An advanced integrated GC-MS/MS and LC-MS/MS workflow for the comprehensive analysis of pesticide residues in food

Aplikace
| 2024 | Thermo Fisher Scientific
Instrumentace
GC/MSD, GC/MS/MS, GC/QQQ, LC/MS, LC/MS/MS, LC/QQQ
Výrobce
Thermo Fisher Scientific
Zaměření
Potraviny a zemědělství
Další projekty
Sledujte nás
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.